Nieuws/Binnenland
413939
Binnenland

FC Utrecht en Feyenoord gelijk in graffiti-oorlog

Utrecht/Rotterdam - Supporters van voetbalclubs Feyenoord en FC Utrecht zijn al weken verwikkeld in een heuse graffiti-oorlog. De ludieke strijd is een voorproefje op de bekerfinale tussen de twee clubs op 24 april in De Kuip. Inmiddels is de stand weer gelijk.

Het begon allemaal met een kabouter in de Utrechtse wijk Ondiep. Al jaren wordt de mysterieuze graffitikabouter gesignaleerd op verschillende plaatsen in de Domstad. Op een gevel is vanaf begin maart te zien hoe de kabouter met de KNVB-beker in zijn arm door de straat rent. Snel daarna mengde Feyenoord zich in de strijd. Een graffiti-gespoten Olifant Ollie houdt de beker in zijn slurf. Op de achtergrond is een brandende Domtoren te zien.

Daarna barstte de ’oorlog’ pas echt los. In Utrecht doken meer foto’s op van rode puntmutsjes. In Rotterdam plette Ollie een kabouter en eet Bokito „dwergen als ontbijt”. FC Utrecht sloeg genadeloos terug met een leger kabouters die Ollie bedolven. Het antwoord uit Rotterdam liet niet lang op zich wachten. In de Maasstad steekt een grote mol zijn middelvinger op in de vorm van een kabouter.

Over de tussenstand is enige onenigheid. Het lijkt erop dat het nu 3-3 is, terwijl sommige Rotterdammers de 4-3 zouden hebben geclaimd. De redactie houdt het op een gelijke stand. Op 24 april wordt de ’echte’ bekerfinale gespeeld in De Kuip.

Heb je nieuwe foto’s van graffititekeningen? Stuur ze naar redactie-i@telegraaf.nl.