Nieuws/Binnenland
414140
Binnenland

In opmerkelijke zaak-Miljoenenjacht

Notaris: 'Er was een deal'

AMSTERDAM - Er was een deal met de finalekandidaat Arrold van den Hurk uit Son in het televisiespel Miljoenenjacht. Dat is volgens de notaris van het programma Jan Piet van Harseler evident.

Hij verklaarde dit dinsdagmiddag in de rechtbank van Amsterdam tijdens een voorlopig getuigenverhoor in een zaak rond het tv-spel en de omstreden deal. Presentatrice Linda de Mol getuigt ook.

Van den Hurk nam in november 2013 deel aan het spel en drukte op de rode knop die er is om aan te geven om te stoppen, terwijl hij eigenlijk verder wilde spelen. Door zijn actie aanvaardde hij het bod van de bank van 125.000 euro. Later bleek dat in zijn koffertje de hoofdprijs van 5 miljoen euro zat.

,,Mij is gevraagd wat ik ervan vond'', vertelde de notaris. ,,Ik heb op dat moment gezegd dat in het spel een deal was gesloten door te drukken op de rode knop. De spelleiding besloot toen dat het spel voorbij was."

Volg de zaak via de tweets van onze verslaggeefster Saskia Belleman:

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");