Nieuws
414143
Nieuws

Mysterie rond Toon onthuld

Toon aan tafel bij Jinek.

Toon aan tafel bij Jinek.

Het 'mysterie' rond de onbekende Toon, die de afgelopen dagen met ruim twintig BN'ers op de foto ging, is opgelost.

Toon aan tafel bij Jinek.

Toon aan tafel bij Jinek.

Toon, die eigenlijk Joep Vermolen heet, is het belangrijkste karakter uit een nieuwe comedyserie van KPN. Klanten van die aanbieder kunnen de reeks (Toon getiteld) in zijn geheel zien vanaf 22 april.

Op Instagram verschenen recent foto's van bekende Nederlanders zoals Ferry Doedens, Lieke van Lexmond, Kim Feenstra en Dave Roelvink samen met de raadselachtige 'Toon'. Zowel de comedy als de reclamecampagne is bedacht door mediabedrijf NewBeTV.

De afgelopen dagen werd druk gespeculeerd wie ' Toon' is. ,,Eerst vermoedden mensen dat het promotie was voor de week van autisme, omdat hij niet heel erg comfortabel op de foto's staat. Daarna werd gedacht dat het een campagne was voor het Eneco-product Toon, maar dat bedrijf ging vervolgens zelf op zoek naar onze Toon", lacht Jeroen Koopman van NewBeTV. ,,Weer anderen dachten dat hij uit de muziekwereld komt."

,,De serie gaat over een jongen die geheel tegen zijn wil beroemd wordt. Hij componeert liedjes voor reclames en de rest van de tijd is hij aan het gamen. De hippe mediawereld gaat volstrekt langs hem heen. Totdat hij, samen met een jonge zangeres, met een toevallig gefilmd duet een hit scoort op YouTube", aldus Koopman. ,,Voor Toon het weet, is hij een bekende act. En hoe meer hij zich daar tegen verzet, des te beroemder wordt hij. Zo moet hij onder meer aanschuiven bij Eva Jinek, die een gastrol in deze comedy speelt."

Over Joep Vermolen zegt Koopman: ,,Hij heeft echt geen enkele ervaring met 'bekend zijn'. Dit is zijn eerste rol. Vermolen is overigens ook mede-bedenker van deze serie, samen met regisseur Beer ten Kate en scenarist Dirk van Pelt."