Nieuws/Binnenland
414155
Binnenland

'Team was dicht bij Kris en Lisanne'

Een team dat in de eerste dagen na de verdwijning van Kris Kremers en Lisanne Froon in 2014 in Panama naar de vrouwen op zoek is gegaan, is op een paar honderd meter afstand van hen gestopt met zoeken. Dat zegt Peter Froon, de vader van Lisanne, in een documentaire die donderdag wordt uitgezonden door BNN, zo meldt de NOS. De vrouwen waren op dat moment waarschijnlijk nog in leven, omdat hun telefoon dagen na de vermissing nog is gebruikt.

Volgens Froon hebben reddingshonden een signaal afgegeven in het gebied waar later resten en spullen van de vrouwen werden gevonden. ,,Normaal slaan honden aan als ze iets bespeuren, alleen die honden hebben toen getwijfeld'', zegt hij in de documentaire.

De begeleidster van de honden heeft hem laten weten dat ze nog altijd spijt heeft dat ze toen niet heeft doorgezocht.

De vrouwen verdwenen op 1 april 2014 tijdens een wandeling in de jungle bij de Panamese stad Boquete. Maandenlang werd gezocht naar een spoor van de twee. Pas in september werden botresten gevonden waarna duidelijk werd dat beide vrouwen waren overleden. Uit onderzoek bleek later dat een val van veertig meter ze vermoedelijk fataal werd.

De documentaire is donderdag om 21:00 uur te zien op NPO 3.