Nieuws/Binnenland
414157
Binnenland

Victas failliet

Duur pand nekt verslavingszorg

Het pand van Victas in de Utrechtse ABC-straat.

Het pand van Victas in de Utrechtse ABC-straat.

UTRECHT - Victas, centrum voor verslavingszorg in Midden-Nederland, is failliet. De belangrijkste zorgtaken worden komende week nog uitgevoerd, maar nieuwe cliënten worden voorlopig niet in behandeling genomen, crisissituaties uitgezonderd.

Het pand van Victas in de Utrechtse ABC-straat.

Het pand van Victas in de Utrechtse ABC-straat.

Bewindvoerder Johan Westerhof is benoemd tot curator, zo meldt Victas. De afgelopen dagen is met partijen gesproken die interesse hebben getoond in het centrum. Ook een eventuele doorstart is daarbij aan de orde gekomen.

,,Dit hadden we echt niet verwacht. Ik bedank al onze loyale medewerkers die ervoor hebben gezorgd dat ook de afgelopen onzekere week onze cliëntenzorg onverminderd door is gegaan”, aldus Herman Geerdink, voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur.

Victas vroeg vorige week surseance van betaling aan. De instelling had niet voldoende geld in kas had om de salarissen van maart te betalen. Het probleem bij Victas zit hem in de hoge kosten van het vastgoed. In 2012 nam de zorginstelling haar intrek in een nieuwbouwpand in het centrum van Utrecht. Naast deze locatie heeft de organisatie ook een vijftiental klinieken en behandellocaties in onder meer Amersfoort, Woerden, Almere en Bilthoven.

Victas was in 2015 goed voor een omzet van ruim 33 miljoen euro. In totaal heeft de organisatie ongeveer 4400 cliënten. Er werken 350 mensen.