Nieuws
414164
Nieuws

Emmy voor Rabarber

CANNES - De jeugdfilm Rabarber (een co-productie van NL Film en KRO-NCRV) is op de tv-beurs in Cannes onderscheiden met een International Emmy Kids Award in de categorie tv-film/mini-serie.

,,De kroon op dertig jaar werk", reageert producent Alain de Levita van NL Film trots. Regisseur Mark de Cloe: ,,We waren al eens kanshebber met de Telefilm 'De sterkte man van Nederland'; toen wonnen we niet. Maar nu hebben we hem!"

Rabarber is een film over een samengesteld gezin. Winnie en Siem leren elkaar kennen als Siems vader en Winnie’s moeder verliefd worden op elkaar. De tieners kunnen het al snel goed met elkaar vinden en maken zich zorgen als hun ouders steeds meer ruzie maken. Om te voorkomen dat ze uit elkaar gaan, besluiten de kinderen voor hen een instructiefilm te maken met relatietips. Daarbij groeien ze zelf steeds dichter naar elkaar toe.

Netmanager Suzanne Kunzeler is blij voor de makers van Rabarber. ,,Maar ik ben er ook trots op dat we als publieke omroep met vier programma’s genomineerd waren, die qua thematiek laten zien waar NPO Zapp zich als amuserende én inhoudelijke jeugdzender mee onderscheidt.”

In totaal waren vier Nederlandse producties in de race voor de prestigieuze tv-prijs. Jongens (NTR/Pupkin) was kandidaat in dezelfde rubriek als Rabarber. De zandtovenaar en de oorlog (een tv-special van RKK, Joodse Omroep en The Media Brother) viste achter het net in de categorie Factual. Ook Taart (VPRO/Pupkin), genomineerd in de rubriek Series, viel niet in de prijzen.

Ook vorig jaar was de publieke omroep succesvol bij de Emmy Kids Awards. Toen won de Nederlandse jeugdfilm Alles mag van regisseur Steven Wouterlood de award voor Beste Televisiefilm/Korte serie.