Nieuws/Binnenland
414167
Binnenland

Brand in centrum Den Bosch

Het pand op de Pensmarkt in Den Bosch.

Het pand op de Pensmarkt in Den Bosch.

DEN BOSCH - In een pand op de Pensmarkt in Den Bosch heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een uitslaande brand gewoed. De vlammen kwamen op de zolderverdieping naar buiten, aldus een woordvoerder van de brandweer. Niemand raakte gewond.

Het pand op de Pensmarkt in Den Bosch.

Het pand op de Pensmarkt in Den Bosch.

Rond 01.30 uur was de brand die even na middernacht was ontstaan, onder controle. In het pand in het centrum van Den Bosch zijn Brasserie Top en appartementen gevestigd. Het is nog niet bekend waar het vuur precies is ontstaan. Alle bewoners konden op tijd naar buiten komen. De brandweerwoordvoerder kon niet zeggen om hoeveel mensen het gaat. Onderzoek moet uitwijzen wanneer ze weer terug naar huis kunnen. Doordat de brand met veel rookontwikkeling gepaard ging, moet het pand eerst goed geventileerd worden.

De brand is op de zolderverdieping deels doorgeslagen naar het naastgelegen pand. IJssalon Australian heeft daardoor schade opgelopen. De panden staan midden in het centrum van Den Bosch, niet ver van de plek waar eind februari een winkel van opticienketen Pearle instortte.