Nieuws/Binnenland
414211
Binnenland

Mobiele tussendoortjes

Warbits

Warbits

Wekelijks bespreken we kort twee mobiele games. Welke spelletjes zijn lekker voor tussendoor in bus of trein en welke kun je beter links laten liggen?

Warbits

Warbits

Warbits (iOS, €2,99)

Ooit Advance wars voor de Game Boy Advance gespeeld? Deze strategiegame is een ondergewaardeerd pareltje van Nintendo, maar gelukkig is de game nu stiekem ook op de iPad en iPhone te spelen. Althans, als je de naam wegdenkt, want Warbits is qua spelopzet bijna identiek. Met je legertje eenheden moet je het vijandelijke leger van de kaart vegen. Om beurten doen alle deelnemers hun zetten en degene die als laatste overblijft, is de winnaar. Elke eenheid heeft zijn eigen sterke en zwakke kanten en ook het terrein speelt een rol in de gevechten. Diepgaande strijd in je broekzak!

Space Marshals (iOS & Android, €4,99)

Op mobieltjes valt ook ook genoeg te knallen, maar jammer genoeg laat de besturing vaak veel te wensen over op zo’n touch screen. Space marshals laat zien dat het wél goed kan. In het spel kruip je in de huid van een ruimtecowboy en moet je - zoals een ruimtecowboy doet - boeven vangen. Voltooi je missies succesvol, dan krijg je nieuwe wapens en uitrusting. Lekker schietwerk!