Nieuws/Binnenland
414214
Binnenland

Neergeschoten man beschermt dader met leugen

RHOON - Een negentienjarige militair die in oktober de politie belde omdat hij door twee onbekenden was neergeschoten in Rhoon, heeft gelogen. De man was wel beschoten, maar de schutter blijkt een goede vriend van het slachtoffer, meldt de politie woensdag.

Uit politieonderzoek blijkt dat drie vrienden, onder wie het slachtoffer, in een dronken bui met een taser aan het spelen waren. Nadat ze het wapen op elkaar hadden uitgeprobeerd, pakte een van hen een pistool. De 21-jarige man uit Poortugaal zou vervolgens geschoten hebben.

Het slachtoffer zei dat hij bij een metrostation was neergeschoten en naar het huis van zijn vriend was gestrompeld, om daar 112 te bellen. Hij is aangehouden voor valse aangifte. De 21-jarige schutter is opgepakt voor poging tot doodslag en de derde aanwezige, een 23-jarige man, is aangehouden voor verboden wapenbezit.

Omdat de neergeschoten man een militair is, is zijn zaak overgedragen aan het Openbaar Ministerie in Arnhem, dat misdrijven van militairen onderzoekt en vervolgt. De andere twee zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam en zullen zich in Rotterdam voor de rechter moeten verantwoorden.