Nieuws/Binnenland
414219
Binnenland

Verdachte voetbalfan meldt zich

ROTTERDAM - Een 23-jarige man uit Bergen op Zoom heeft zich woensdag bij de politie gemeld omdat hij betrokken was bij de ongeregeldheden voorafgaand aan de wedstrijd van Feyenoord tegen Roda JC in februari. Dat deed hij nadat dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden werden vertoond. Die uitzending leverde de politie zes nieuwe tips en namen op.

Vorige week meldden drie verdachten zich al bij de politie. Twee mannen, van 22 en 25, uit Alphen aan den Rijn en een 31-jarige man uit Lingewaal deden dat na een uitzending van Bureau Rijnmond waarin ook beelden werden getoond. Eerder was een andere man al uit zichzelf naar de politie gegaan om zichzelf aan te geven.

Voor de ontmoeting tussen Feyenoord en Roda werden 326 mensen ingesloten na een protestactie van ontevreden Feyenoordsupporters. Een tweede groep fans wilde de ingeslotenen ontzetten en gebruikte daar geweld bij. Stewards van Feyenoord probeerden de actie te voorkomen. Sommigen van hen werden geslagen en geduwd. Het protest was gericht tegen het bestuur van Feyenoord.