Nieuws/Binnenland
414232
Binnenland

Langer voorarrest verdachten grote drugsactie

DEN BOSCH - Het voorarrest van twaalf verdachten die maandag werden opgepakt tijdens een grote actie tegen drugscriminelen, is woensdag verlengd. Dat gebeurde dinsdag al met een andere vermoedelijke drugscrimineel.

Andere verdachten worden later nog voorgeleid aan de onderzoeksrechter, laat het Openbaar Ministerie weten. Tijdens de actie 'Operatie Trefpunt' werden in totaal 124 doorzoekingen gedaan en in totaal 55 verdachten gearresteerd. Voor 32 van die verdachten vraagt het OM verlenging van hun voorlopige hechtenis aan.

De politie had vooraf een belangrijke ontmoetingsplek van drugscriminelen in Best geobserveerd en afgeluisterd. Hun dekmantel was een party-verhuurbedrijf.

Een man uit Kaatsheuvel (55) en een man uit Waalwijk (37) gelden met een 50-jarige verdachte uit Best die in Tsjechië werd opgepakt, als hoofdverdachten. Zij beheerden de ontmoetingsplek en ontvingen daar ruim zevenhonderd bezoekers, meldt het OM. ,,Uit onderzoek blijkt dat ten minste een deel van deze bezoekers er kwam om met de drie te handelen in synthetische drugs en grondstoffen voor de productie van deze drugs.''

Hoeveel van de bezoekers later ook nog als verdachte worden aangemerkt, is afhankelijk van verder onderzoek. De verwachting van het OM is dat er nog meerdere arrestaties in deze operatie zullen volgen.