Nieuws/Binnenland
414280
Binnenland

Inbraak bij prinses voor rechter

Prinses Margarita

Prinses Margarita

DEN HAAG - Voor de rechter in Den Haag start donderdag de zaak tegen de man die verdacht wordt van de inbraak in de villa van prinses Margarita op koninklijk landgoed De Horsten. Volg de zaak hier live.

Prinses Margarita

Prinses Margarita

De 21-jarige verdachte uit Nootdorp is een bekende van de politie. Een dag na de kraak in december werd hij opgepakt . Over de buit is niets bekend. ,,De familie doet er geen mededelingen over”, liet een woordvoerder van de familie De Bourbon de Parme aan De Telegraaf weten toen het nieuws bekend werd.

De dief was vermoedelijk op zoek naar diamanten en goud, die de dochter van prinses Irene gebruikt voor haar bekende juwelencollectie. Zij maakt er namelijk geen geheim van dat zij haar studio aan huis heeft. Alleen zijn bij haar geen kostbaarheden te vinden omdat zij ontwerpster is van de sieraden, maar niet de edelsmid die de kostbaarheden samenstelt. Haar juwelen worden gemaakt in Antwerpen.

Op landgoed De Horsten staat ook, apart beveiligd, de villa Eikenhorst waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen met de drie prinsesjes.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");