Nieuws
414312
Nieuws

Stegeman weer in kazernecomplex

Alberto Stegeman

Alberto Stegeman

AMSTERDAM - Alberto Stegeman van Undercover in Nederland is opnieuw doorgedrongen tot een kazernecomplex. Dit maal sloop hij binnen bij een van de grootste militaire terreinen van ons land in Oirschot. Hij liep er tussen militaire voertuigen rond. De geslaagde insluiping laat volgens hem zien dat de beveiliging van militaire terreinen in ons land ondanks eerdere beloften van beterschap nog steeds te kort schiet.

Alberto Stegeman

Alberto Stegeman

Het is niet eens de eerste keer dat de SBS-verslaggever gaten ontdekt in de beveiliging van Defensie. In 2008 was in een uitzending van Undercover in Nederland te zien dat hij wist binnen te dringen op het militair vliegveld Woensdrecht en daar dichtbij gevechtsvliegtuigen kwam.

Bij een kazerne in Havelte lukte het Stegeman om met een legervoertuig het terrein af te rijden. Na de deze uitzending werden tal van extra veiligheidsmaatregelen genomen bij Defensie. Undercover in Nederland is komende zondagavond te zien bij SBS6.

Defensieminister Hennis noemt de actie van Stegeman "verrassend, maar ik heb de details nog niet scherp" Ze wijst erop dat er een gelaagd stelsel van beveiliging is. Ze wil eerst weten om welk object het ging en hoe ver de journalist had kunnen komen. ,,We leven in woelige tijden. De beveiliging moet op orde zijn'', benadrukt ze.

D66 wil uitleg van de minister over de beveiliging. ,,Het is zeer zorgelijk dat het met de beveiliging van deze kazerne zo slecht gesteld is'', aldus Kamerlid Salima Belhaj. ,,Wat zegt dat over de andere kazernes? Juist in deze tijden van terreurdreiging, wanneer kazernes een mogelijk doelwit zijn, moet de beveiliging maximaal op orde zijn. Defensiepersoneel mag vanuit voorzorgsmaatregelen niet in uniform de straat op, maar nu blijkt dat onze militairen op de eigen kazerne, waar zij zich veilig moeten voelen, mogelijk blootstaan aan gevaar door gebrekkige beveiliging.''