Nieuws/Binnenland
414318
Binnenland

Eén persoon zwaargewond, twintig bikers aangehouden

Motorclubs vechten ruzie uit in hotel

ROTTERDAM - Leden van twee rivaliserende motorclubs zijn donderdagavond met elkaar slaags geraakt in en bij een Van der Valkhotel in Rotterdam. De politie heeft twintig mensen aangehouden. Ook is er een vuurwapen in beslag genomen en werd er een mes gevonden.

Eén man is zwaargewond geraakt. Hij heeft een flinke beenwond, maar het is nog niet duidelijk hoe hij die heeft opgelopen, aldus een woordvoerder van de politie. De vechtpartij begon in het hotel aan de Energieweg, maar verplaatste zich naar buiten naar de parkeerplaats. Toen de politie arriveerde, stoof de groep uiteen. Agenten losten een waarschuwingsschot. ,,Iedereen die rende, hebben we aangehouden en ook nog wat mensen die zich binnen hadden verschanst", zegt de politiewoordvoerder.

Volgens een van de verdachten hadden de motorbendes wel bij Van der Valk afgesproken, maar hadden ze niet het plan met elkaar op de vuist te gaan. Toch liep het al direct uit de hand.

Hotelgasten en eters in het restaurant van Van der Valk waren getuige van de vechtpartij. Een deel van hen is een naburig fitnesscentrum in gevlucht. Op Twittervalt te lezen dat gasten van het Van der Valk hotel zagen hoe iemand het restaurant in liep en schoten loste. De politie heeft deze informatie ook gekregen, maar kan dit nog niet bevestigen. Wel laat een woordvoerder weten dat er bij de vechtpartij rake klappen zijn gevallen.

Ooggetuigen maakten melding van bebloede gezichten.

Heeft u fotoâs of filmpjes van de vechtpartij gemaakt of heeft u meer informatie. Mail de redactie.