Nieuws/Binnenland
414328
Binnenland

Tiener vast voor dood jongen (18)

’Het leek een gewone ruzie’

DEN HAAG - Bijna niemand had donderdagavond meteen in de gaten hoe ernstig het was toen twee jongens al ruziënd station Mariahoeve in Den Haag uit kwamen. Niet veel later was een van de jongens (18) dood.

Verschillende omwonenden zagen de twee rond zes uur vechten. „Ik dacht dat het gewoon een knokpartij was, maar het bleek echt,” zegt een buurtbewoner tegen Omroep West. Ook andere buurtbewoners dachten dat het wel meeviel. ,,Op een gegeven moment was het klaar, dacht ik,” zegt een van hen in het AD. „Een ging er vandoor, en die ander liep weer terug richting het station. Ik zag hem nog wel struikelen, maar er was direct een meisje bij.''

Volgens een medewerker van een nabijgelegen snackbar zag ook de vriendin van het slachtoffer de steekpartij. Ze kwam even later vragen om water voor haar neergestoken vriend, vertelt hij tegen de regiozender.

Niet veel later komt een traumahelikopter. Hulpverleners proberen de jongen te redden, maar dat mag helaas niet baten, De vermoedelijke dader wordt korte tijd later opgepakt bij het station. Het blijkt om een 15-jarige jongen te gaan.

Weet u meer? Mail de redactie.