Nieuws/Binnenland
414329
Binnenland

Onderzoek vrijdag nog steeds bezig

Zeker 20 schoten gelost bij knokpartij bendes

ROTTERDAM - De politie heeft de hele nacht onderzoek gedaan in en rond het Van der Valkhotel in Rotterdam waar twee motorclubs donderdagavond met elkaar slaags raakten. Getuigen meldden dat er zo'n twintig keer is geschoten en een eerste politieonderzoek bevestigt dat. Een woordvoerder zegt dat de politie er alles aan doet om te kijken wat er aan de hand is. Het sporenonderzoek is vrijdag nog altijd bezig. ,,We willen de onderste steen boven. We willen voorkomen dat dit probleem zich uitbreidt.''

„Op de oprijlaan van het hotel bij de Energieweg liggen diverse kogelhulzen”, aldus een politiewoordvoerder vrijdag. Een vuurwapen en een mes zijn in beslag genomen.

De vechtpartij ging tussen twee rivaliserende motorbendes: de Hells Angels en de Mongols. Zeker 24 verdachten zijn opgepakt. Ze zitten nog vast en worden gehoord, aldus de woordvoerder. Ze komen uit Schiedam, IJmuiden Rotterdam, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Haarlem, Berkenwoude, Oostrum, Alkmaar, Amsterdam, Baarn en Julianadorp. ,,Het is goed dat er al verdachten zijn aangehouden en er zullen nog meer aanhoudingen volgen'', reageert politiechef Frank Paauw. ,,We gaan ontleden wie dit zijn.''

Bij de knokpartij viel ten minste een zwaargewonde, maar de politie denkt dat er meer gewonden zijn. „Gebroken neuzen en zo. Er waren veel bebloede gezichten. Zo'n dertig mannen gingen met elkaar op de vuist en er is veelvuldig geschoten, dus de kans is groot dat er meer gewonden zijn. Die wisten dan te vluchten.”

Hij noemt het bijzonder dat er geen hotelgasten en eters in het restaurant van Van der Valk gewond zijn geraakt. Een deel van hen is gevlucht naar een fitnesscentrum in de buurt. Voor zover bekend hebben alle hotelgasten de nacht 'gewoon' in het hotel doorgebracht. „Nadat de politie en een arrestatieteam elke kamer hadden gecontroleerd, konden de gasten terugkeren.” De politie is ook nog het dak van het hotel opgegaan. „Ook daar zijn enkele verdachten opgepakt.”

Sinds een aanslag in oktober in Hamburg op een kopstuk van de Mongols hebben de Hells Angels en de Mongols ruzie. De politie verwacht sinds de aanslag conflicten tussen beide clubs. De Mongols werken steeds meer samen met No Surrender, ook een aartsvijand van de Hells Angels.

Heeft u foto’ s of filmpjes van de vechtpartij gemaakt of heeft u meer informatie. Mail de redactie.