Nieuws/Binnenland
414330
Binnenland

Vermiste Flikken-fan duikt op in Maastricht

MAASTRICHT - Even was er paniek toen de 18-jarige Thijs uit Alkmaar eind maart plotseling verdween. Thijs heeft het syndroom van Down, dus werd de politie ingeschakeld. Toen die overwoog om een Amber Alert uit te laten gaan, kwam het verlossende bericht: Thijs had zelf de trein naar Maastricht gepakt om Eva van Dongen uit Flikken Maastricht te ontmoeten.

De 18-jarige Thijs is namelijk een groot fan van de politieserie en hij wilde heel graag zijn heldin, die in de serie wordt vertolkt door Angela Schijf, ontmoeten.

In Maastricht kwam Thijs terecht bij Brasserie Flo, dat vlakbij het treinstation ligt, schrijft de politie Alkmaar op Facebook. Een alerte medewerkster ontfermde zich over Thijs en belde vervolgens de politie. Zijn moeder en zus sprongen meteen in de auto richting Maastricht.

Ondertussen werd Thijs meegenomen naar het politiebureau in Maastricht, waar hij met politieagenten sprak, surveillancewagens mocht bekijken en zelf kon zien waar Eva van Dongen op televisie werkte. Enkele uren later werd hij weer herenigd met zijn moeder en zus.

Helaas was Eva van Dongen zelf niet op het bureau, maar volgens de politie gaat Thijs’ wens om haar te ontmoeten toch nog in vervulling. Er wordt namelijk gekeken naar een mogelijkheid om een opnamedag te bezoeken.