Nieuws/Binnenland
41442
Binnenland

’Restjes cocaïne vind je ook in de Tweede Kamer’

No Surrender-baas Henk Kuipers is woest

Emmen - Henk Kuipers heeft woedend gereageerd op de inval vrijdagochtend in het het clubhuis van de motorclub No Surrender in Emmen. „Wij gaan hoe dan ook door met No Surrender, inval of niet. Desnoods zetten we een clubhuis op in Duitsland.”

Kuipers laat een uur na de inval in zijn clubhuis weten niet geschrokken te zijn van de massale politieactie bij zijn clubhuis in Emmen. „Het is niet zo dat wij dachten dat we nooit aan de beurt zouden komen. Elke dag dat we open waren was meegenomen. Maar we hebben natuurlijk alternatieven genoeg. We wonen vlak bij Duitsland en daar zijn motorclubs en clubhuizen niet verboden. Daar kan men nog gewoon normaal nadenken.”

Restjes cocaïne

Bang dat de politie veel belastende dingen zal aantreffen is de hoogste No Surrender-baas niet. „Ik denk dat ze een zwaard vinden, een poster en foto’s van mij en misschien wat restjes cocaïne van mensen die gesnoven hebben. Maar ja, die kunnen ze in de Tweede Kamer ook vinden. Ik lig daar niet zo wakker van.”

Volgens Kuipers heeft het weinig zin om nu elders in Nederland een nieuw clubhuis te beginnen. „We gaan net zoals Satudarah Enschede en de Hells Angels in Amsterdam undercover verder. En dat is voor de politie veel vervelender dan nu. Want dat we door gaan mag duidelijk zijn. Straks zitten we zonder jasjes in de kroeg. En dan? Je kunt toch geen burgers verbieden?”

’Niets bijzonders geconstateerd’

De gemeente Emmen weerspreekt de beschuldiging. Wel zijn controles uitgevoerd vanwege het noodbevel en was de politie attent op ,,bewegingen van clubleden van No Surrender en hun voertuigen''. Daarbij zijn geen wapens getrokken, stelt de gemeente. Bij die controle is niets bijzonders geconstateerd. ,,De inzittenden konden daarna hun weg vervolgen'', aldus de woordvoerster, die bevestigt dat de dochters van Kuipers tot degenen behoorden die werden gecontroleerd.

Kuipers is niet alleen voorman bij het chapter in Emmen en het landelijke chapter van de motorclub, maar wil met zijn politieke partij Rechtdoor tevens meedoen aan de parlementsverkiezingen in maart. De 52-jarige Kuipers is een voormalige vechtsporter en beveiliger, die claimt tal van nationale en internationale beroemdheden te hebben beveiligd. Ook verscheen er over hem een boek ('Vechten voor mijn leven'), waarin volgens de aanprijzing op bol.com ,,de volstrekt bizarre, met motorolie, bloed, cocaïne en bankbiljetten geplaveide levensloop van een brullende beer met een klein hartje'' wordt beschreven.

Kuipers woont in Klazienaveen, maar is niet de man die vrijdag in die plaats is aangehouden. In november werden al huiszoekingen gedaan bij twee andere bestuursleden van No Surrender, onder wie een inwoner van Klazienaveen.

Lees ook: Inval in clubhuis No Surrender