Nieuws/Binnenland
414460071
Binnenland

Raad van State: verbreding A27 bij knooppunt Hooipolder mag

Een opstopping op de A27 bij Hooipolder.

Een opstopping op de A27 bij Hooipolder.

Den Haag - De Raad van State heeft groen licht gegeven voor de verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) is blij dat de overheid aan de slag kan.

Een opstopping op de A27 bij Hooipolder.

Een opstopping op de A27 bij Hooipolder.

De verbreding van de snelweg tussen de knooppunten, noodzakelijk voor een betere doorstroming, liep tot nu toe spaak op tientallen bezwaren van omwonenden en bedrijven rond de snelweg. Nu de Raad van State die van tafel heeft geveegd, kunnen de wegenbouwers aan de slag. Van Nieuwenhuizen vindt het ’goed voor de bouwsector dat er een nieuw groot project beschikbaar komt’.

Wanneer de asfaltleggers daadwerkelijk aan de slag kunnen, is nog niet duidelijk. Hetzelfde geldt voor de kosten van het verbreden van het stuk snelweg in de provincies Brabant en Utrecht. Eerst moet er een aanbesteding komen.

Van Nieuwenhuizen probeert in de besprekingen richting Prinsjesdag ook voor elkaar te krijgen dat er meer beheer en onderhoud van wegen naar voren wordt gehaald. Dat zou de bouwsector een zetje in de rug kunnen geven tijdens de coronacrisis.