Nieuws
414538
Nieuws

V&D doet definitief deuren dicht

De V&D in Haarlem Schalkwijk.

De V&D in Haarlem Schalkwijk.

Het V&D-filiaal in Hilversum is zaterdag de laatste vestiging die de deuren sluit na de heropening om de laatste voorraden te verkopen. Daarna is V&D definitief uit het straatbeeld verdwenen.

De V&D in Haarlem Schalkwijk.

De V&D in Haarlem Schalkwijk.

Momenteel zijn er in totaal nog 16 filialen geopend, waaronder de V&D-vestiging in de Kalverstraat in Amsterdam. De meeste filialen zullen donderdag en vrijdag hun deuren sluiten.

Een woordvoerder van de curator wil niet zeggen hoeveel de laatste verkopen in de winkels en de veiling van de spullen in het hoofdkantoor in Amsterdam en distributiecentrum in Nieuwegein hebben opgeleverd. Dat zal bekend worden gemaakt in het faillissementsverslag.

De opbrengsten van de tijdelijke heropening gaan naar de schuldeisers. Die hebben zo'n 100 miljoen euro aan vorderingen uitstaan.

De grootste warenhuisketen van Nederland ging in februari ten onder, nadat een doorstart onhaalbaar was gebleken. Daardoor kwamen meer dan 8000 mensen op straat te staan. De definitieve ondergang zorgde ook voor een flinke schadepost bij de leveranciers.