Nieuws/Binnenland
414710
Binnenland

Politie eist hardere aanpak na zoveelste geweldsincident

Klaar met motorclubs

Rotterdam - De Nationale Politie is helemaal klaar met motorbendes als Hells Angels, No Surrender, Satudarah, Bandidos en Mongols en wil liefst zo snel mogelijk een verbod.

De hoogste Rotterdamse politiechef Frank Paauw zegt in een interview met deze krant bovendien dat de politie zich dood ergert aan het charmeoffensief van sommige motorclubs.

Vorige week beschoten leden van de Angels en de Mongols elkaar in een bomvolle foyer van een hotel. Wonderwel raakte niemand van de gasten waaronder tal van kleine kinderen gewond door de kogelregen.

Politiecommissaris Frank Paauw en tal van burgemeesters in de regio Rotterdam zetten als eerste stap in op bestuurlijke mogelijkheden om ’clubhuizen’ dicht te timmeren. Als het aan Kamerleden Ahmed Marcouch (PvdA) en Madeleine van Toorenburg (CDA) ligt, komt daar een landelijk verbod bij.

De recherche geeft deelnemers aan de vechtpartijen in Rotterdam, die nog niet zijn opgepakt, nog een paar dagen de tijd zich te melden.

Doen ze dat niet dan worden mogelijk videobeelden van de veldslag openbaar gemaakt.

De recherche, die met dertig man aan de zaak werkt, beschikt ruimschoots over beeldmateriaal dat als bewijs kan dienen. In totaal werd twintig keer geschoten.

Zie ook: Vlijmscherp mes in vorm creditcard