Nieuws/Binnenland
41523
Binnenland

’Er waren vaak ’snuif- en hakgeluiden’ te horen’

Clubhuis No Surrender was ’ordinair drugshol’

EMMEN - Het vrijdagochtend gesloten clubhuis van No Surrender in Emmen was een ordinair drugshol, waarin op grote schaal drugs werden verhandeld en gebruikt. Ook bespraken leden in het honk de handel in drugs met mensen in Duitsland en Denemarken.

Dat staat in een rapportage die de politie heeft opgemaakt van de activiteiten in het clubhuis van No Surrender. Uit het rapport blijkt dat gedurende een half jaar gesprekken tussen leden van de club in het clubhuis zijn afgeluisterd. Hoe dat is gebeurd, is niet duidelijk.

In het pand waren regelmatig ’snuif- en hakgeluiden’ te horen. De politie doelt daarmee op het snuiven en fijnhakken van cocaïne. Er werden prijsafspraken gemaakt en leden spraken over winstmarges.

Er zijn ook leden ernstig mishandeld in het honk in Emmen. Volgens de politie zorgden leden ervoor dat sporen vervolgens werden uitgewist door goederen in brand te steken. Binnen de club heerste een strenge hiërarchie. Het bestuur onder leiding van Henk Kuipers bepaalt wat er gebeurt en wie er wordt gestraft. ’Buiten’ praten over interne zaken is uit deze boze: voor clubleden geldt een levenslange zwijgplicht.

Het clubhuis werd vrijdagochtend om zeven uur gesloten. De politie heeft het hele pand minutieus uitgekamd. De burgemeester heeft het honk laten sluiten vanwege omdat er structureel misdrijven worden gepleegd, zo zegt de gemeente. Het pand zou ook zonder vergunning zijn gebouwd.

Het clubhuis van No Surrender in Emmen zal niet meer het toneel zijn van feestjes. Het volledige pand gaat in opdracht van de gemeente tegen de vlakte.

Lees ook: No Surrender-baas Henk Kuipers is woest en Inval clubhuis No Surrender