Nieuws/Binnenland
415953
Binnenland

Na sluiting Marokkaans theehuis

Edese wijk doodsbang

EDE - Bewoners van de wijk Veldhuizen-A zijn doodsbang dat er vanavond weer auto’s in brand worden gestoken. Sommigen parkeren hun wagen buiten de wijk uit angst het volgende slachtoffer te worden.

De buurt vreest escalatie van de onrust en problemen in de wijk, nadat afgelopen nacht opnieuw drie auto’s in vlammen opgingen. Er zijn vanmorgen weliswaar hekwerken geplaatst rond het winkelcentrum en het toezicht met camera’s en politie is uitgebreid, maar in de wijk heerst angst voor de komende nacht.

Buurtbewoners willen niet op de foto of met hun naam in de krant. Bij een vrouw die de plaatselijke krant wel te woord zou hebben gestaan over de rellen, zijn volgens een wijkgenoot meteen de ruiten ingegooid.

Samenscholingsverbod

De groep jongeren die de onrust veroorzaakt, omvat zo’n vijftig personen, in leeftijd variërend van 12 tot 23 jaar. De ongeregeldheden begonnen zondag. Toen werden agenten met stenen bekogeld, ruiten ingegooid en auto’s in brand gestoken. De politie heeft tot dusver twee verdachten (15 en 19 jaar) kunnen aanhouden. Sinds gisteren geldt het samenscholingsverbod 24 uur per dag in de wijk Veldhuizen.

Volgens de burgemeester is de onrust direct te koppelen aan de sluiting van een Marokkaans theehuis, dat was ondergebracht in het winkelcentrum. Maandag wordt het pand gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Vooruitlopend op de sloop zijn nu hekwerken geplaatst.