Nieuws/Buitenland
416142
Buitenland

Hevige luchtaanvallen op rebellen bij Aleppo

AMMAN - Syrische gevechtsvliegtuigen hebben zondag luchtaanvallen uitgevoerd bij de noordelijke stad Aleppo om een offensief van islamistische rebellen te stuiten. Zowel de Syrische staatsmedia als de oppositie maakten melding van de bombardementen. Hoeveel mensen daarbij omkwamen, is onbekend.

Doelwit van de luchtaanvallen was het stadje Khan Touman, dat donderdag werd veroverd door een verbond van islamistische strijders genaamd Jaish al-Fatah, waar onder meer het aan al-Qaida gelieerde Jabhat al-Nusra deel van uitmaakt. Of de bombardementen ook tot terreinwinst leidden, zei het leger niet.

Het Syrische regime heeft de afgelopen tijd, met steun van de militante Hezbollah-beweging uit Libanon en Russische gevechtsvliegtuigen, flinke overwinningen geboekt in het noorden van het land. De inname van Khan Touman was een onverwacht succes voor de rebellen.

De strijd om Aleppo woedt ondertussen onverminderd voort. De stad is in tweeën verdeeld. De regering en haar tegenstanders hebben elk een deel in handen.