Nieuws
416226
Nieuws

Verhalen achter het nieuws

Ik nam afscheid van mijn kindje na 22 weken

Toen Yvonne Gebbe onverwacht zwanger bleek, kon ze haar geluk niet op. Tot  de 20 wekenecho. Binnen twee weken moest ze de moeilijkste beslissing van haar leven nemen, omdat er een ernstige afwijking bij haar baby was geconstateerd. Ze liet de zwangerschap afbreken.

“David en ik zijn al zestien jaar samen. We kennen elkaar van de Kunstacademie, hij studeerde fotografie, ik grafische vormgeving. We gingen samenwonen en hadden een heerlijk onbezorgd leventje. Op een dag kwam hij thuis met een houten stepje van de rommelmarkt. Ik keek hem verbaasd aan. ‘Voor Knoet,’ zei hij. ‘Als we later een kindje krijgen, noemen wij hem Knoet.’ Ik vond het zo schattig van hem. Maar ik moest ook lachen, we waren immers helemaal niet met kinderen bezig!

We hadden het weleens over onze toekomst gehad in die zin. En dan grapte nota bene David altijd dat hij geen kinderen wilde. Ik had eerder een kinderwens. Na een hectische periode in de reclamesector ben ik totaal ander werk gaan doen. Ik ging de horeca in, wat een verademing! Het was hard werken, maar klaar was ook echt klaar. Ik voelde me doorgaans moe maar voldaan. Toch bleef de vermoeidheid aanhouden.

En ik kon ook zo veel eten… Ja hoor, ik bleek dat voorjaar zwanger! Wat was ik blij. Maar ik maakte me ook zorgen: ik had kratten lopen sjouwen, broodjes rosbief gegeten. Er zit toch opeens nieuw leven in je buik! Lees verder op VROUW.nl.