Nieuws
416243
Nieuws

VIDEO EXCLUSIEF: Aston Martin DB11 redder in nood

AUTOVISIE TV EXCLUSIEF - Het Engelse sportwagenmerk Aston Martin staat aan het begin van een nieuw tijdperk. Dat breekt in oktober aan de met de DB11. De eerste Aston Martin van een compleet nieuwe generatie. De DB11 is zuiniger, comfortabeler, sneller, groter en met een prijs van 283.689 euro duurder dan de DB9 die hij opvolgt.

Autovisie-testredacteur Peter Hilhorst mocht als enige Nederlander rijden met een prototype van de DB11. Hier wordt door Aston Martin nog volop mee getest, terwijl het model al officieel onthuld is aan het grote publiek.

BEKIJK DE VIDEOREVIEW VAN DE ASTON MARTIN DB11 OP AUTOVISIE.NL

Het zijn moeilijke tijden voor het merk van luxe, snelle en chique sportwagens. Het huidige modellenaanbod van de Vantage, de DB9 en de Vanquish is sterk verouderd en visueel bovendien nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Er moet iets gebeuren en dat 'iets' is een compleet nieuwe reeks Aston Martins. In oktober komt de DB11 als opvolger van de DB9, volgend jaar de open versie met de toevoeging Volante, later dat jaar de nieuwe generatie Vantage, in 2018 de kersverse Vanquish en in 2019 verschijnt een SUV-achtige met de voorlopige codenaam DBX. Belangrijk om te melden is ook dat Aston Martin anderhalf jaar geleden Matt Becker heeft ingelijfd. De Brit zorgde er eerder voor dat elke Lotus een fantastisch rijgedrag heeft. Hij moet nu de toekomstige Aston Martins niet alleen sportiever, maar tegelijkertijd ook comfortabeler maken.

Aluminium platform

De DB11 wordt gebouwd op een nieuw aluminium platform en ziet er ronduit spectaculair uit. Uit duizenden herkenbaar als een Aston Martin, maar met een moderner thema. Ten opzichte van de uit 2003 stammende DB9 is de luxe coupé groter, breder, lager en heeft hij een langere wielbasis. Je zit ver naar achteren, laag in de auto en op stoelen die het lichaam goed ondersteunen. Achterin is nog steeds alleen plek voor twee peuters, maar voorin is hij aanmerkelijk ruimer. Over het interieur valt verder weinig te melden, omdat de gereden auto een prototype is. Maar reken erop dat het productiemodel royaal met leer en andere exclusieve materialen is aangekleed. De DB11 heeft bovendien elektronica van Mercedes-Benz, inclusief herkenbare bedieningsknoppen op de transmissietunnel om het navigatiesysteem mee te bedienen. Sinds 2013 is Daimler-AG, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, namelijk voor vijf procent aandeelhouder van Aston Martin.

Reusachtige spierballen

Het belangrijkste nieuws van de DB11 is de door Aston Martin zelf ontwikkelde 5.2 liter V12 met twee turbo's. Hij levert 608 pk en 700 Nm. Met deze reusachtige spierballen haalt hij 322 km/h en binnen vier tellen 100 km/h. Het is geen wilde sportmotor, meer een majestueuze koppelbeul die een machtig gevoel geeft. Gasgeven betekent een enorme duw in de rug, terwijl de uitlaatpijpen een fantastisch geluid uitstoten. Huilen zonder hysterisch te janken, prachtig. De V12 met dubbele turbo moet er in combinatie met een start/stopsysteem en cilinderuitschakeling voor zorgen dat de DB11 zo'n 30% zuiniger is dan de DB9 met atmosferische 5.9 V12. De V12 is gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Die schakelt soepel en heeft meerdere schakelprogramma's. Van rustig tot behoorlijk sportief en dat is niet zonder reden. De DB11 is een zogenoemde GT ofwel een Grand Tourer die enerzijds comfortabel en anderzijds sportief moet zijn. Daar is Aston Martin wonderwel in geslaagd. Nooit wordt hij hard of stoterig, altijd is er souplesse. Er is voor het eerst elektrische stuurbekrachtiging, waarmee de DB11 licht en trefzeker stuurt. Minstens zo indrukwekkend is manier waarop de coupé kan transformeren van comfortabele cruiser naar behoorlijke scherpe sportwagen. Druk op een paar knoppen om aandrijflijn en onderstel aan te passen. Dan verandert de heer in een hooligan. In oktober komt de DB11 op de markt en breekt er een nieuw tijdperk voor Aston Martin aan.