Nieuws
416263
Nieuws

Dierenarts pleit voor hond op kantoor

Amsterdam - Hét wondermiddel tegen stress en burn-outs is geen sabbatical of yogacursus, maar een kwispelende viervoeter onder het bureau.

De oproep aan werkgevers om ’huisdiervriendelijk’ beleid wordt van verschillende kanten steeds luider. Zo pleit de Amsterdamse dierenarts Piet Hellemans voor meer huisdieren op kantoor. En hij kan weten hoe heilzaam het gezelschap van zo’n dier kan zijn: jack russell Gijs (12) is sinds jaar en dag Hellemans’ vaste metgezel onderweg.

Maar ook kantoorwerkers kunnen baat hebben bij het gezelschap van Fikkie tussen negen en vijf, meent de dierenarts. „Je gaat ermee lopen in de lunchpauze, dat werkt enorm stressverlagend. Het geeft je de kans om stoom af te blazen als je dag niet lekker loopt, of als je onzekerheid hebt vanwege een reorganisatie.”

En ook voor werkgevers zijn er voordelen, stelt Hellemans: „Iemand die zijn huisdier meeneemt naar kantoor, kan langer blijven zitten. Hij hoeft niet om vijf uur op stel en sprong naar huis omdat Fikkie anders zijn plas niet ophoudt.”

Een hond op kantoor is in Nederland nog niet de standaard, en er lijkt zelfs een licht taboe op te rusten. Een werknemer die zelf graag aan dit artikel wilde meewerken, kreeg van haar manager te horen dat hij „liever niet” met zijn diervriendelijke beleid in de krant wilde.

Nee, dan de Britten. Aan de overkant van de Noordzee vat de gewoonte post om werknemers zelfs vrij te geven als ze een puppy in huis nemen. Eén op de twintig werkende Britten mag op kantoor zijn snor drukken om de nieuwe huisgenoot op te voeden en zindelijk te maken, bleek eind vorige maand uit onderzoek van een huisdierenverzekeraar.

Mars Petcare, dat onder meer Whiskas en Pedigree maakt, geeft personeel tien uur verlof. „Onze bedrijfscultuur is gericht op passie voor huisdieren”, stelt de hr-directeur van het bedrijf. De vestigingen van Mars in Nederland volgen het Britse beleid niet, meldt een zegsman desgevraagd.

It-bedrijf BitSol Solutions uit Manchester gaat nog een stap verder: drie weken ’puppyverlof’. „Het bindt personeel aan het bedrijf, ze zetten een stap extra omdat wij dit toestaan”, verklaart eigenaar Greg Buchanan in de Britse krant Daily Mirror.

Dierenarts Hellemans is een tegenstander van het puppyverlof. „Laat werknemers dan liever alle soorten van verlof met eigen vakantiedagen betalen.”

Dat wil niet zeggen dat kersverse baasjes niet vrijaf moeten nemen. Hellemans: „Ik adviseer mensen altijd om hun complete voorraad vakantiedagen in één keer op te maken als er een pup komt. Je bent vijf tot zes weken fulltime bezig om een jonge hond op te voeden, en het duurt een half jaar tot ze compleet zindelijk zijn.”

'Puppyverlof niet nodig'

Werkgeversvereniging AWVN vindt een wettelijk of in de cao’s geregeld puppyverlof niet nodig. „Nederlandse werknemers hebben genoeg mogelijkheden met al hun vakantiedagen, die ze in veel gevallen toch niet opmaken. En dan zijn er nog de ’cao à la carte’-regelingen”, laat een zegsman weten. Voorstanders stellen dat het nemen van een pup moet worden gelijkgesteld aan het krijgen van een kind. Zwangerschaps- en bevallingsverlof zijn in onder meer Nederland wel bij wet vastgelegd. Een zwangere vrouw stopt vier tot zes weken voor de bevalling met werken, en mag tien weken bij de baby blijven. Ook mensen die een kind adopteren mogen met verlof: maximaal vier weken, verspreid over maximaal zes maanden.