Nieuws/Buitenland
416512
Buitenland

Gevangene gewurgd wegens schuld van 40 euro

WUPPERTAL - Een jeugdige bajesklant (18) heeft in de gevangenis van Wuppertal-Ronsdorf een twee jaar oudere medegedetineerde gewurgd. De twee vlogen elkaar tijdens een potje kaarten in de haren wegens een kleine speelschuld.

,,Volgens de eerste informatie ging het om 40 euro’’, zei Thomas Kutschaty, de minister van Justitie in Noordrijn-Westfalen. ,,Ze kregen na een minuut of twintig ruzie over de betaling en dat liep volkomen uit de hand.’’

De vechtersbazen hadden een cel naast elkaar en mochten in hun vrije tijd bij elkaar op bezoek om bijvoorbeeld te pokeren of te toepen. Dat was totdat het spelletje woensdagavond escaleerde tweemaal eerder gebeurd zonder problemen. De jongste gevangene was in maart tot drie jaar veroordeeld wegens een roofoverval, inbraak en brandstichting.

Volgens Kutschaty heeft de dader bekend. ,,Hij alarmeerde zelf de cipier en zei: ’er is iets ergs gebeurd’.’’ De gevangenisarts heeft tevergeefs geprobeerd het slachtoffer, dat vastzat op verdenking van diefstal en verboden wapenbezit, te reanimeren.