Nieuws/Buitenland
416574
Buitenland

'Bushes spreken geen steun uit voor Trump'

AUSTIN - Vader George H.W. en zoon George W. Bush zijn niet van plan hun steun uit te spreken voor Donald Trump. Beide Republikeinse oud-presidenten houden zich afzijdig van deze presidentsverkiezingen, vertelden hun woordvoerders woensdag tegen The Texas Tribune. Volgens de krant uit de thuisstaat van de familie is het de eerste keer dat vader Bush de kandidaat van zijn partij niet openlijk steunt.

,,Op 91-jarige leeftijd heeft president Bush de politiek achter zich gelaten'', citeert het dagblad de woordvoerder van de oude Bush. Die nam wel de moeite om de kandidatuur van zijn zoon Jeb publiekelijk te ondersteunen, maar dat was volgens zijn zegsman ,,de uitzondering die de regel bevestigt''. Zoon Bush ,,is niet van plan om deel te nemen aan de campagne of er commentaar op te geven'', liet hij via zijn woordvoerder weten.

De vorige Republikeinse kandidaten, Mitt Romney in 2012 en John McCain in 2008, kregen wel openlijke steun van beide Bushes.

Trump riep woensdag op tot eenheid in de partij, nu duidelijk is dat hij op 8 november namens de Republikeinen zal meedoen aan de presidentsverkiezingen.