Nieuws/Buitenland
416576
Buitenland

Paniek aan boord, passagiers lopen botbreuken op

Turbulente vlucht naar Jakarta: 31 gewonden

JAKARTA - Extreme en onverwachte turbulentie heeft een vliegtuig van Etihad woensdag zo hevig heen en weer doen schudden, dat 31 inzittenden gewond zijn geraakt.

Het toestel was op weg van Abu Dhabi, in de Verenigde Arabische Emiraten, naar de Indonesische hoofdstad Jakarta. Zo'n drie kwartier voor de landing begon de ellende voor de inzittenden en brak er paniek uit aan boord. Mensen maken schietgebedjes en roepen ’Allahu Akbar’. De gezagvoerder probeert de inzittenden te kalmeren. Bekijk HIER de videobeelden die een passagier met zijn telefoon maakte.

Door de wilde bewegingen van het vliegtuig raakten uiteindelijk negen mensen zodanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moesten. De overige 22 gewonden zijn ter plaatse behandeld op luchthaven Soekarno-Hatta.

Botbreuken

Wat de slachtoffers precies mankeren, heeft Etihad niet bekendgemaakt. Meerdere mensen zouden botbreuken hebben opgelopen, melden lokale media. Op een foto is te zien dat bij een vrouw een been gespalkt is.

Plafond komt naar beneden

Op Twitter doken foto’s op van de zwaar gehavende binnenkant van het toestel. Een deel van het plafond zou naar beneden zijn gekomen, waardoor kabels en draden zichtbaar werden. Op andere beelden is te zien dat er scheuren zitten in de bagageruimte boven de stoelen.

Terugvlucht geannuleerd

De Airbus A330 had eigenlijk terug moeten vliegen naar Abu Dhabi, maar die vlucht werd geannuleerd.