Nieuws
416605
Nieuws

Verhalen achter het nieuws

Ook Alma (45) kreeg een baby van 12 pond

Deze week is er in Australië een ‘reuzenbaby’ geboren. De jongen woog 6 kilo en kwam ter wereld via een keizersnede, om een gebroken bekken bij zijn moeder te voorkomen. De Nederlandse Alma van der Wolf (45) vindt dit alles behalve wereldnieuws. Veertien jaar geleden lag zij namelijk zelf in het ziekenhuisbed met een baby van 12 pond.

De eerste bevalling werd voor Alma een traumatische ervaring. "Van mijn eerste zoon ben ik in Engeland bevallen. Door de ondraaglijke pijn heb ik voor een ruggenprik gekozen, maar helaas sloeg deze op mijn spieren in plaats van mijn zenuwen. Het duurde 38 uur voordat ik Jeshua in m’n armen kon sluiten. Daarna stopte hij met ademen, hij lag vijf dagen op de intensive care gelegen. Gelukkig heeft hij het overleefd, maar het heeft me zeker angstig gemaakt."

Traumatisch

Alma merkte al gauw dat het haar tweede kindje geen kleintje zou worden. "Tijdens de zwangerschap voelde ik dat hij klem zat tussen mijn ribben, dat was geen pretje. Omdat mijn oudste zoon al 9,5 pond was hielden wij er rekening mee dat hij ook zwaar zou worden. Alleen dachten wij dat Caleb rond de 10 pond zou zijn, niet 12." Lees het interview met Alma verder op VROUW.nl.