Nieuws/Buitenland
416943045
Buitenland

Lijfarts: Trump vanaf zaterdag weer bij publieke evenementen

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump kan volgens zijn lijfarts waarschijnlijk vanaf zaterdag weer deelnemen aan publieke evenementen. Trump heeft zijn behandeling voor het coronavirus afgerond en reageerde „extreem goed” op wat hij kreeg toegediend, aldus dokter Sean Conley in een door het Witte Huis verspreidde boodschap.

Volgens Conley is de gezondheid van Trump stabiel gebleven, sinds hij dinsdag terugkeerde in Washington na drie dagen in het Walter Reed National Military Medical Center te hebben verbleven. De president testte vorige week positief op het longvirus en kreeg een experimentele behandeling met synthetische antilichamen van de firma Regeneron.

Zaterdag is het tien dagen geleden dat Trump besmet bleek, stelt Conley. „Ik verwacht volledig dat de president op dat moment veilig terugkeert bij openbare aangelegenheden”, aldus de lijfarts van het Witte Huis.

Trump overweegt zaterdag een verkiezingsbijeenkomst te organiseren in Florida en een dag later nog een in Pennsylvania. Dat zei hij donderdag (lokale tijd) in een telefonisch interview met Fox News.

Campagne verkiezingen

„Ik denk dat ik zal proberen om zaterdagavond een campagnebijeenkomst te houden, als we genoeg tijd hebben om die te organiseren”, vertelde Trump aan Fox News. „Waarschijnlijk in Florida. Wellicht houd ik er de avond daarna een in Pennsylvania.”

Wat voor effect heeft de coronabesmetting van Trump op de verkiezingen? Daarover gaan twee Nederlandssprekende Amerikanen met elkaar in discussie in een nieuwe podcast ‘Trump vs. Biden – de strijd’ . Jill Adler stemt op Joe Biden, Brian Godor is Republikein: