Nieuws/Buitenland
417335
Buitenland

Keeper (18) overlijdt na blikseminslag

Stefan Petrovski

Stefan Petrovski

Een 18-jarige Australische keeper heeft een blikseminslag niet overleefd. De talentvolle Stefan Petrovski stond op 5 april met zijn Maleisische club Melaka United op het trainingsveld, toen plots de bliksem insloeg en de 18-jarige keeper raakte. Ruim drie weken na het noodlottige ongeval overleed hij in het ziekenhuis.

Stefan Petrovski

Stefan Petrovski

Petrovski werd na de blikseminslag met spoed naar het ziekenhuis gebracht. In eerste instantie maakte hij vorderingen en mocht hij na een kort verblijf op de intensive care naar de afdeling. Zijn toestand was stabiel en hij had slechts ondersteuning nodig bij het ademhalen. Plots verslechterende zijn situatie en door zuurstofgebrek nam de druk in zijn hersenen toe. Hij overleed op 1 mei.

„Toen ik hoorde van het incident was ik in shock”, omschrijft vice-voorzitter Khairi Anuar Ahmad van Melaka United het vreemde incident met de blikseminslag. De club rouwt om het overlijden van Petrovski. „Hij was een toegewijde keeper en werkte hard om beter te worden. Hij was eeb goede jongen, die goed in de groep lag. Onvoorstelbaar dat hij er niet meer is.”