Nieuws/Binnenland
417916798
Binnenland

’Jan stond voor velen klaar’

Opnieuw verdachte aangehouden voor fatale mishandeling Arnhem

ARNHEM - In het onderzoek naar de fatale mishandeling van de 73-jarige oud-leraar Jan Kruitwagen aan de Spijkerstraat in Arnhem, heeft de politie zondagavond opnieuw een verdachte aangehouden. Het gaat om een minderjarige Arnhemmer. Een van de andere mogelijk betrokkenen is zondagavond heengezonden. Hij blijft wel verdachte.

In totaal zitten nu zes jongeren vast, van wie vijf minderjarig. Drie van hen zijn vrijdag voorgeleid en moeten langer vastzitten. Twee verdachten worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Later deze week wordt de laatste aangehouden verdachte voorgeleid aan de onderzoeksrechter.

Kort na zijn overlijden zijn oud-leerlingen van het Arentheem College in Velp, waar Kruitwagen jarenlang leraar economie en groepsleider was, een inzamelingsactie begonnen om hem ter nagedachtenis een grootse bloemenhulde te brengen. Het streefbedrag was driehonderd euro, maar maandagmorgen was via de doneeractie al meer dan 2.900 euro ingezameld. ’Velen van ons kennen Jan als een vriendelijke man, als een man die voor je klaarstond’, valt op de pagina te lezen.

Met burgemeester Ahmed Marcouch wordt maandag overlegd of hij later deze week bij een stille tocht aanwezig kan zijn. Mogelijk geeft hij een toespraak tijdens de uitvaart.