Nieuws/Binnenland
418311
Binnenland

Moeder neergestoken, zoon opgepakt

’We konden net op tijd het mes afpakken’

Den Bosch - „Hij zat bovenop haar om haar de keel door te snijden. Gelukkig wisten we hem net op tijd het mes af te pakken en hem te overmeesteren”, zegt buurtbewoonster Bennie Bekkers over de steekpartij waarbij een 13-jarige jongen vermoedelijk zijn 35-jarige moeder neerstak. Dat gebeurde vrijdagmiddag in een flatappartement aan het Hinthamerbolwerk in Den Bosch.

Het slachtoffer is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Ze had volgens buurtbewoners meerdere steekwonden in borst en buik en was ernstig gewond.

Volgens de buurvrouw woonde het gezin, moeder en twee zonen waarvan de jongste een kleuter is, nog maar een maand op het adres.

’Straatverbod’

Het gaat om een gezin dat uit Afghanistan is gevlucht. “Zij is van haar man gescheiden. Die bedreigde haar sindsdien ernstig en had een straatverbod. Zij had al eerder in een blijf-van-mijn-lijf-huis ondergedoken gezeten”, aldus Bennie Bekkers.

Ze vervolgt: „Nog maar een paar weken geleden heeft hij het jongste kind ontvoerd. In Italië is hij tegen de lamp gelopen. Dat jongetje was weer terug bij zijn moeder. Hij zit tot op dit moment vast in Italië”.

’Gillend naar buiten’

Zij en haar man waren ooggetuigen van het drama. “Dat arme vrouwtje kwam gillend naar buiten gelopen. Die jongen ging op haar zitten om haar keel door te snijden. Moeder riep: ik wil nog niet dood. Hij wilde niet bij zijn moeder wonen, maar bij zijn vader die naar Afghanistan wilde. Dat ventje is natuurlijk gehersenspoeld door zijn vader.”

De jongen zit vast. De bewoners van de Graafsewijk zijn trots dat er is ingegrepen. “Dit is een volkswijk. Vaak hebben wij een slechte naam. Maar hier letten de mensen op elkaar. Dat heeft haar leven gered. Mensen kwamen meteen in actie. Dat mag wel eens gezegd worden” besluit Bennie Bekkers.