Nieuws/Binnenland
418690323
Binnenland

Gooise scholieren massaal besmet na losbandige vakantie

BUSSUM - In ieder geval twaalf leerlingen van het Willem de Zwijger College in Bussum zijn positief getest op corona. Tegen de twintig leerlingen zitten in quarantaine thuis, deels nog in afwachting van een testuitslag. Een zelfde aantal besmettingen en leerlingen in quarantaine geldt voor het Vituscollege in Bussum. Feestjes en samenkomsten van scholieren van beide scholen aan het begin van de voorjaarsvakantie zouden daarvan de oorzaak zijn.

De rectoren van beide scholen hebben leerlingen en hun ouders dan ook opgeroepen om zich beter aan de maatregelen te houden. „De geruchten over feestjes zijn vrij sterk. We hebben maandag alle ouders een brief gestuurd die strenger van toon was dan normaal. We snappen dat het lastig is om weinig te mogen, maar dit gedrag is gewoon niet oké. Het enige voordeel op dit moment is dat deze leerlingen sinds hun besmetting niet op school zijn geweest”, zegt Jan Adels van het Willem de Zwijger College. De besmettingen zijn dan ook niet van invloed op de heropening van de school.

Invloed

Adels kreeg voor het weekend al een signaal van de GGD dat er meerdere leerlingen besmet waren. „Mede dankzij de corona-assistent die wij samen met het Vituscollege en de Vitusmavo al eerder hadden aangesteld, hebben we de betrokken leerlingen redelijk goed in beeld. Zij is al twee dagen aan het bellen met ouders en leerlingen. Gelukkig hebben we, met uitzondering van de examenklassen, deze week nog weinig fysieke lessen op school, alleen een mentoruur. Daarin zullen we wederom aandacht besteden aan de regels en deze besmettingen. We gebruiken onze invloed daar waar we kunnen, maar uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid bij de leerlingen zelf.”