Nieuws/Binnenland
41977
Binnenland

Ook in woning Klazienaveen sporen gevonden

Sporen van harddrugs in clubhuis No Surrender

KLAZIENAVEEN - Bij doorzoekingen van een clubhuis van motorclub No Surrender in Emmen en de woning van een 48-jarig bestuurslid in Klazienaveen zijn sporen van harddrugs gevonden. Ook is beslag gelegd op een gestolen aggregaat en een scooter die waarschijnlijk van diefstal afkomstig is, aldus de politie vrijdag.

Agenten, gemeenteambtenaren en medewerkers van het Openbaar Ministerie (OM) waren de hele vrijdag bezig met het onderzoek in de woning en het clubhuis. Het gebied rond het clubhuis in Emmen is afgezet en er werd een noodbevel ingesteld.

ZIE OOK: Clubhuis No Surrender was ’ordinair drugshol’

’Soms forse klappen’

De verdachte uit Klazienaveen is vrijdag aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Afgeluisterde gesprekken over drugsgebruik en -handel in het clubgebouw in Emmen waren de aanleiding voor de actie. Daaruit blijkt dat nieuwe leden duizenden euro's lidmaatschapsgeld moeten betalen en hun drugs moeten kopen bij bestuursleden.

,,Ze worden desnoods met geweld op hun zwijgplicht tegenover de buitenwacht gewezen'', aldus officier van justitie Pieter van Rest. ,,Wordt die niet nagekomen, dan volgen boetes, maar mensen krijgen soms ook forse klappen.''

’Te triest voor woorden’

Henk Kuipers van No Surrender noemde het onderzoek vrijdag ,,te triest voor woorden'' en omschreef de mensen die de actie uitvoerden als ,,een stel stumperds''. Kuipers is baas van het landelijke chapter van de motorclub en wil met zijn politieke partij Rechtdoor aan de Tweede Kamer-verkiezingen meedoen.

ZIE OOK: No Surrender-baas Henk Kuipers is woest

No Surrender is van plan de sluiting en de voorgenomen sloop van het clubgebouw aan te vechten.