Nieuws/Binnenland
420194836
Binnenland

Jumbobaas Van Eerd vrij, hoofdverdachte witwaszaak nog vast

ASSEN - Jumbobaas Frits van Eerd mag vooralsnog thuis de rest van het onderzoek naar een witwasaffaire afwachten. De hoofdverdachte in de zaak, een 58-jarige man uit Gasteren, zit voorlopig nog vast.

Ook een 57-jarige vrouw uit Gasteren is heengezonden.

De hoofdverdachte, oud-motorcrossteameigenaar Theo E., zou betrokken zijn bij diverse witwasconstructies waarbij geld en goederen zijn witgewassen. Dit witwassen gebeurde via onroerend goedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport. Daarnaast is er een verdenking van BTW-fraude in de autohandel.

Op meerdere plekken in Nederland werden dinsdag doorzoekingen uitgevoerd in een gezamenlijk onderzoek van onder meer de FIOD en het OM. Onder meer de woning van Van Eerd in Heeswijk-Dinther werd doorzocht.

Vijf verdachten die ook werden opgepakt in de zaak werden eerder deze week al op vrije voeten gesteld. Het gaat om een een 48-jarige vrouw uit Gasteren, een 50-jarige vrouw uit Assen, een 33-jarige man en een 46-jarige man uit Assen en een 68-jarige man uit Rosmalen. Ook zij blijven nog wel verdachten in de zaak.

’Heftige periode’

,,We zijn blij te kunnen melden dat Frits inmiddels weer bij zijn familie is. Hij blijft onderdeel uitmaken van het lopende onderzoek”, laat Jumbo in een persstatement weten. ,,Het is een heftige periode voor iedereen. De komende dagen zullen we met elkaar de ontstane situatie zorgvuldig bespreken. Wij verwachten binnenkort met meer informatie te komen.”

,,De dagelijkse bedrijfsvoering van Jumbo is ook de komende tijd onverkort gewaarborgd door het directieteam.”