Nieuws/Binnenland
42058
Binnenland

Zwembad Zutphen gesloten na gezondheidsklachten

ZUTPHEN - De gemeente heeft in overleg met de GGD besloten om zwembad IJsselslag in Zutphen preventief te sluiten. Reden voor de sluiting zijn meldingen van verschillende gezondheidsklachten van bezoekers van het bad. Dat meldt de gemeente.

De zwemmers hadden last van hun luchtwegen en waren misselijk. De klachten zijn gemeld bij het zwembadbestuur. Naar aanleiding hiervan zijn er een paar technische aanpassingen gedaan in het zwembad, maar die leidden niet tot het uitblijven van nieuwe gezondheidsproblemen.

De klachten zijn voorgelegd aan de GGD. Met de beschikbare gegevens is niet te bepalen wat de oorzaak is van deze gezondheidsklachten. Om dit te achterhalen en de nodige maatregelen te kunnen nemen geeft de gemeente TNO opdracht om onderzoek te doen naar het gebouw, technische installaties en water- en luchtkwaliteit. „Alle inspanningen zijn erop gericht om het zwembad zo snel mogelijk weer te openen”, meldt de gemeente. Het is nog niet bekend wanneer dat is. Geplande lessen en wedstrijden zijn als direct gevolg van de sluiting afgelast.