Nieuws/Binnenland
420661321
Binnenland

Medeweggebruikers dwongen vrouw naar vluchtstrook

Stomdronken automobiliste van de A16 geplukt

DORDRECHT - De politie heeft op de snelweg A16 bij Dordrecht een stomdronken bestuurster opgepakt, die bijna zeven keer meer had gedronken dan is toegestaan. De 53-jarige vrouw uit Rijsbergen werd door andere weggebruikers al rijdend naar de vluchtstrook begeleid en tot stoppen gedwongen.

Volgens de politie had de vrouw 3,9 promille (1720 Ug/l) alcohol in haar bloed, terwijl bestuurders een alcoholpromillage van maximaal 0,5 (220 Ug/l) mogen hebben.

De vrouw heeft haar rijbewijs moeten inleveren. Ze was zo onder invloed dat ze geen verklaring kon afleggen. De rechter moet nog beslissen wat haar straf wordt, maar de officier van justitie heeft al direct 22 maanden ontzegging van de rijbevoegdheid geëist en een werkstraf van honderd uur.

Agenten haalden de vrouw zaterdagmiddag van de weg na een melding dat de bestuurster gevaarlijk over de snelweg vanuit Moerdijk richting Dordrecht slingerde en meerdere rijstroken nodig had. Medeweggebruikers die haar zagen slingeren besloten in te grijpen en de auto richting de vluchtstrook te dwingen om haar te stoppen.