Nieuws/Buitenland
425268233
Buitenland

Coronacrisis: dinsdag 12 januari

LIVE | Curaçao begint in februari met vaccineren

AMSTERDAM - Het coronavirus blijft de wereld in zijn greep houden. Ook nu er een begin is gemaakt met vaccineren, blijft het virus mondiaal voor ontwrichting zorgen. Het wereldwijde dodental gaat richting de twee miljoen. Ruim een op de duizend Amerikanen overleed aan het uit China afkomstige virus. Van een einde aan de crisis is ook in Nederland nog geen sprake. Dinsdag volgt een nieuwe persconferentie van het kabinet. Er wordt nagedacht over een avondklok. Volg in dit live-blog het laatste coronanieuws.

Curaçao gaat in de tweede of derde week van februari beginnen met het vaccineren van een deel van de bevolking tegen Covid-19. In eerste instantie zullen 60-plussers, werknemers in de gezondheidszorg en volwassenen met een chronische ziekte worden gevaccineerd. Het eiland begint met de Pfizer-vaccinatie, die door Nederland naar het eiland wordt opgestuurd. In de toekomst volgen ook andere vaccins.

Speciale vrieskisten zijn deze week op Curaçao aangekomen om de vaccins in te bewaren. Dat heeft minister van Volksgezondheid Zita Jesus-Leito dinsdag bekendgemaakt. Op het eiland zijn veel mensen onzeker over eventuele bijwerkingen van het vaccin. De komende weken zal de overheid met een informatiecampagne proberen de zorgen weg te nemen.

Tijdens een speciale persconferentie werd dinsdag benadrukt dat iedereen zelf mag bepalen zich al dan niet te laten vaccineren. De overheid hoopt echter wel dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren om zo de pandemie onder controle te krijgen.

Meer nieuws:

Binnenland:

Buitenland:

Sport:

Financieel:

Entertainment/persoonlijk:

Bekijk meer coronanieuws in het liveblog van maandag 11 januari.