Nieuws/Binnenland
425995
Binnenland

Stunts met humor

Ruben Nicolai overwint trauma

 

In het eerste seizoen van Professor Nicolai & Dr. Beckand vroeg Ruben Nicolai zich nog af waarmee hij bezig was. Nu tart hij het lot en probeert hij met een spectaculaire stunt zijn eigen trauma te overwinnen. „Ik voelde meteen dat ik dit moest doen.”

Met een helikopter een vrije val maken of je eigen handen in brand steken: Nicolai en Tijl Beckand voerden de meest bizarre experimenten uit in de eerste serie van deze spectaculaire en humoristische spelshow. Dat zal dit seizoen niet minder zijn. Nicolai: „Er stort een koelkast naar beneden terwijl ik eronder lig en in een tuigje word ik door een vlammenzee gehaald.”

Hoewel Nicolai toegeeft niet de grootste held te zijn, was er één stunt die hij heel graag wilde doen. „Tijdens de laatste draaidag van De allerslechtste chauffeur van Nederland heb ik een auto-ongeluk gehad. Een kandidaat reed met de handen voor zijn ogen in de op veiligheidsauto waarachter ik stond. Met als gevolg dat ik meters de lucht invloog en met mijn rug het autoraam verbrijzelde, waarna ik bewusteloos in het gras belandde. Ik heb een engeltje op mijn schouder gehad, maar ik heb er een knauw van gekregen. Een jaar lang heb ik niet naar de montage kunnen kijken. Zodra ik die gierende banden hoorde, riep ik: stop maar!”

Niemand van de redactie had gedacht dat juist Nicolai de stunt met de auto wilde uitvoeren. „Ik sta op een houten stellage van 2 meter 40 hoog. Een auto zal met 70 kilometer per uur het bouwwerk onder me vandaan rijden. In werkelijkheid maak ik maar een klein sprongetje op het asfalt. Maar het idee dat er zojuist een auto onder je door is gescheurd... Het voelt als een soort therapeutische overwinning.” „Met de onderbouwing van wetenschapsjournalist Diederik Jekel, het spelelement en een beetje humor wordt het geheel razend interessant. Angst en nieuwsgierigheid gaan hand in hand.”