Nieuws/Binnenland
4268823
Binnenland

Wijde omgeving afgezet

Grote brand op industrieterrein Roermond

ROERMOND - Een grote brand heeft woensdag in Roermond industriële bakkerij Mission Foods op industrieterrein Roerstreek-Heide verwoest. Niemand raakte gewond. De brand brak rond 06.40 uur door onbekende oorzaak uit. Rond 12.00 uur was het vuur onder controle en werden de eerdere waarschuwingen ingetrokken.

Het personeel van het industriële bakkersbedrijf wist zichzelf in veiligheid te brengen.

Afzetting

De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar aangrenzende bedrijven. Het bakkersbedrijf kan volgens een woordvoerder als verloren worden beschouwd. Een deel van het gebouw is ingestort. De toegangswegen naar het industriegebied zijn afgezet.

Tijdens de brand kregen inwoners van Roermond een NL-Alert waarin ze werden opgeroepen ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven. Het Laurentius ziekenhuis in Roermond stelde operaties een tijd lang uit vanwege stank en rook. De naburige steenwolfabriek Rockwool werd grotendeels ontruimd, 450 werknemers werden naar huis gestuurd, 50 anderen werden elders op het industrieterrein opgevangen. Enkele basis- en middelbare scholen riepen kinderen op om niet naar school te komen maar thuis te blijven.

Bij het van oorsprong Mexicaanse bedrijf Mission Foods worden tortilla’s en platte broodsoorten geproduceerd.