Nieuws/Buitenland
427165
Buitenland

Lichaam is bij de familie

’Dood Prince geen zelfmoord’

MINNEAPOLIS - Er zijn geen aanwijzingen dat de legendarische popzanger Prince zelfmoord heeft gepleegd. Dat heeft de baas van de lokale politie van Carver County tegen persbureau Reuters gezegd. Op het lichaam van Prince zijn geen sporen aangetroffen die in die richting wijzen.

De politie praat in het kader van het onderzoek met familie, vrienden en kennissen van de artiest. Bovendien worden de medische dossiers van Prince bestudeerd.

De sheriff zei dat zijn rechercheurs tijdens het onderzoek ook geen enkel teken van toegebracht geweld hebben ontdekt. Hij zei niet te weten of het medisch onderzoek van het lichaam in dit opzicht iets anders aan het licht heeft gebracht.

De sheriff wilde niet zeggen wie via het telefonisch noodnummer 911 de politie had gewaarschuwd, omdat de identiteit van de beller volgens de wet geheim moet blijven.

Lichaam bij familie

Een woordvoerster van de forensische onderzoekers zei dat de autopsie duurde van negen uur vrijdagochtend tot een uur 's middags. Na het onderzoek is het lichaam van de donderdag overleden Prince vrijgegeven aan de familie.

De uitslag van de autopsie op het lichaam van superster Prince kan nog weken op zich laten wachten. Het onderzoek naar de doodsoorzaak van het popidool is vrijdag begonnen.

De 57-jarige artiest werd donderdag levenloos in een lift van zijn Paisley Park Studios in de voorstad Chanhassen van Minneapolis gevonden. Prince, bekend van hits als 'Purple Rain' en 'When Doves Cry' woonde ook op het complex.