Nieuws
427206
Nieuws

Albums Prince niet aan te slepen

De plotselinge dood van Prince leidt tot een grote vraag naar zijn nummers en albums. Het meest populaire artikel is vrijdag het album Very best of Prince, gevolgd door Purple Rain.

"Sinds zijn overlijden is de vraag naar Prince-artikelen enorm toegenomen", beaamt een woordvoerster van bol.com.

"In de afgelopen maanden verkocht bol.com enkele Prince-artikelen per maand. Sinds zijn overlijden is de vraag enorm toegenomen tot tientallen en bij het populairste artikel gaat het zelfs om enkele honderdtallen", vervolgt de woordvoerster van bol.com.

''We doen uiteraard ons uiterste best om de grote vraag te beantwoorden. Hierbij zijn we ook afhankelijk van en werken we samen met onze leveranciers, zoals Warner Music, en onze verkooppartners." Bol.com merkt vaker dat de interesse in artikelen toeneemt na het overlijden van beroemdheden. Ook na het overlijden van Johan Cruijff en David Bowie gingen mensen op zoek naar een extra aandenken.

Ook op de Nederlandse iTunes is de vraag naar Prince-nummers groot. Bovenaan de lijst van meest gedownloade songs staat Sometimes It Snows In April, op de tweede en derde plaats staat de single Purple Rain. Prince bezet ook de vijfde plaats in de Nederlandse iTunes-lijst met When Doves Cry, op de zevende positie in de ranglijst staat het nummer 1999 en op de tiende plaats staat I Would Die 4 U.