Nieuws
427208
Nieuws

Zo schreef Prince de hit Little Red Corvette

Popster Prince is overleden. Dat kan niemand zijn ontgaan, want op radio en televisie ging het vandaag over weinig anders. Een van zijn grootste hits schreef Prince in een van de minst geslaagde auto’s ooit, de Edsel.

We hebben het over Little Red Corvette, een liedje uit 1983 waarin Prince een one night stand met een vrouw beschrijft (de Little Red Corvette uit de titel). Hij weet dat ze veel one night stands heeft en moedigt haar aan het rustiger aan te doen om de ware liefde te vinden.

Opnamestudio

Prince kreeg het idee voor Litte Red Corvette toen hij na een nacht in een opnamestudio probeerde te slapen in de roze Edsel van bandlid Lisa Coleman, bekend van het muziekduo Wendy & Lisa. Volgens het boek Prince: Inside the Music and the Masks uit 2011 begon hij te dommelen en kwam hij opeens op een zin.

Synthesizerlijn

“I guess I should have known by the way you parked your car sideways that it wouldn’t last”, bedacht hij. Tussen korte perioden van slaap door begon Prince steeds meer stukken tekst op papier te zetten. Hij gaf het nummer de titel Little Red Corvette en pende gelijk maar de synthesizerlijn neer.

LEES OP AUTOVISIE.NL MEER OVER DE EDSEL