Nieuws
427216
Nieuws

Opgebiecht

Door mij denken mijn kinderen dat niemand Koningsdag viert

Jonge kinderen kun je van alles wijsmaken en dat komt mij af en toe héél goed uit. Want zo kom ik onder vervelende evenementen uit. Koningsdag, bijvoorbeeld.

Al zolang als ik mij kan herinneren, heb ik een intense hekel aan kleedjes waarop andermans overtollige zooi wordt verkocht, begeleid door hoempapa-orkestjes met als publiek aangeschoten en oranje geschminkte mensen, met gekke hoedjes en brillen.

Nu ik kinderen heb – drie meiden – weet ik dat ik niet altijd meer onder volksfeesten uit zal komen. Want of het nou carnaval is of Koningsdag, kinderen doen graag aan alles mee. Maar de dag dat ik écht naar de vrijmarkt moet, is nog niet gekomen, heb ik besloten. Dat stel ik zo lang mogelijk uit, als het aan mij ligt.

IJskoud waaiweer

Ik heb gewoon geen zin in al dat gedoe: als mijn kinderen de vrijmarkt zien, is het voorspelbaar dat ze ook iets willen verkopen. Zit je dan op je kleedje, voor die paar rottige centen. Het wordt ook nog eens ijskoud waaiweer: bah. Daarom klets ik gewoon over die hele Koningsdag heen. Lees deze opgebiecht verder op VROUW.nl.