Nieuws/Binnenland
427268370
Binnenland

Drie tieners overleden na botsing ambulance en auto in Helmond

Helmond - Door een aanrijding tussen een ambulance en een auto op de Heeklaan in het Brabantse Helmond zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie minderjarigen verongelukt. Volgens de politie gaat het om twee jongens van 15 en 16 jaar uit Eindhoven en een 16-jarige jongen uit Nuenen. Die laatste zou de auto hebben bestuurd. De vierde inzittende van de wagen, een 15-jarige jongen uit Eindhoven, raakte zwaargewond.

Twee ambulancemedewerkers liepen eveneens verwondingen op. Alle gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis, liet een politiewoordvoerder weten. De verwondingen van de ambulancemedewerkers lijken volgens hem mee te vallen.

De politie heeft een fles lachgas gevonden bij de plaats van het ongeval. De politie onderzoekt nog of de lachgas cilinder „van invloed is geweest op wat er is gebeurd”, aldus een woordvoerder. Zo is nog niet duidelijk of de fles uit de auto kwam, of dat hij al op de locatie lag voor het ongeluk plaatsvond.

Frontale botsing

Volgens de officier van dienst van de politie kwam „de personenauto waarschijnlijk op de verkeerde weghelft terecht en reed vervolgens frontaal op de ambulance”, meldt het Eindhovens Dagblad. „Maar hoe het ongeluk precies kon gebeuren, moet verder worden onderzocht door specialisten van de Verkeersongevallenanalyse.” De ambulance zou zonder patiënten op weg terug zijn geweest richting de ambulancepost na een melding.

Een ravage in Helmond.

Een ravage in Helmond.

’Enorme klap’

Volgens een buurtbewoner was er een enorme klap te horen. „Toen ik zag dat het om een ongeluk ging, ben ik erheen gerend om te kijken of ik kon helpen”, zegt de man tegen het ED. Volgens de man was het bij twee slachtoffers snel duidelijk dat hulp van de ambulancemedewerkers niet meer mocht baten. Bij het derde dodelijke slachtoffer is nog tevergeefs geprobeerd hem te reanimeren.

Het ongeluk gebeurde rond 00.15 uur. De politie onderzoekt de oorzaak. Beide voertuigen zijn in beslag genomen en weggetakeld. De ambulance had volgens de woordvoerder de sirenes en zwaailichten niet aanstaan.

Burgemeester

De burgemeester van Eindhoven John Jorritsma laat weten dat hij het ongeluk „met deze jonge dodelijke slachtoffers ontzettend betreurt en meeleeft met de getroffen gezinnen”. Het onderzoek zal volgens hem moeten uitwijzen „wat er verder precies gebeurd is”.

Weet u meer? Dan komen we graag met u in contact. Mail uw verhaal naar nieuwsdienst@telegraaf.nl of gebruik onze WhatsApp-tiplijn 0613650952.