Nieuws
427293
Nieuws

Column: Bart Wijlaars

Voor Prince uit de kast

Als muzikant, als componist, als stijlicoon: Prince zal om vele redenen gemist worden. Het was in elk geval ook iemand die de avonturier in je naar boven haalde, kan fotograaf Rob Verhorst beamen.

In november 2002 ving hij via via op dat Prince wellicht naar Nighttown zou komen voor een nachtconcert. Frank Boeijen trad eerder die avond op in de Rotterdamse concertzaal en met hulp van het personeel liet Verhorst zich tijdens die show al boven opsluiten in een voorraadkast. Het personeelslid dat niet op de hoogte was van zijn aanwezigheid, keek raar op toen hij hem daarin aantrof met een goed boek, om de tijd door te komen.

Pas toen Prince het podium beklom, kwam Verhorst tevoorschijn. Zijn camera’s zo goed mogelijk verstopt onder een lange jas schoot hij unieke foto’s, die bijna alle kranten haalden.

Twee keer had hij geluk die nacht. De eerste keer toen Prince’ eigen fotograaf per ongeluk flitste vanaf het balkon waar Verhorst ook stond en zo de aandacht van Prince’s bodyguards trok. ,,Ze liepen zo langs me heen.”

De tweede keer was toen Candy Dulfer, die tijdens die nacht meespeelde, opkeek van haar sax en de fotograaf herkende, maar niets zei.

Toen later een Nederlandse collega van hem eens de kans kreeg Prince te vragen of hij ook Nederlandse fotografen kende, antwoordde zijn ’Koninklijke hoogheid’: ,,Ja, één: Rob Verhorst.”