Nieuws
427318
Nieuws

Amerikaanse filmprijs voor Houvast

De korte film Houvast, met hoofdrollen voor Charlie Chan Dagelet en Roeland Fernhout, is donderdagavond op het Tribeca Film Festival in New York bekroond met de prijs voor beste korte film.

Dat heeft producent OAK Motion Pictures vrijdag bekendgemaakt.

De prijs is belangrijk omdat het festival Tribeca, opgericht door acteur Robert de Niro, de status bezit van kwalificatiefestival voor de Oscars. Dat betekent dat Houvast nu genomineerd kan worden voor de Oscar voor beste kort film.

De film van regisseur Charlotte Scott-Wilson vertelt over een jonge celliste die haar podiumangst probeert te maskeren. "De film is geïnspireerd door waargebeurde verhalen over het gebruik van alcohol en verslaving in de muziekindustrie", vertelt de maakster. "Ik hoop met deze film een lans te breken, zodat mensen minder bang worden om over hun angstgevoelens te praten."

Het is de enige Nederlandse titel die is geselecteerd voor het festival, dat van 13 tot en met 24 april plaatsvindt in New York. Het is nog niet duidelijk wanneer Houvast in Nederland te zien is. De competitie van Tribeca bevat dit jaar verder films van grote namen als Steven Spielberg, Ethan Hawke, Meryl Streep, Natalie Portman en Steve Buscemi.